Tips voor productief thuiswerken

Een groot deel van Nederland werkt vanwege het coronavirus thuis. U ook? Dan heeft u vast al ervaren dat het niet altijd even makkelijk is om productief te blijven. Afleiding ligt op de loer. Net als een hernia overigens. Zeker wanneer uw partner of kinderen ook thuis zijn is het lastig om geconcentreerd te blijven. Of bijvoorbeeld wanneer een berg vuile was uw naam roept.

 

Effectief thuiswerken doet u zo
Voor een lange periode thuiswerken vergt veel discipline. Met deze tips zorgt u ervoor dat u thuis optimaal presteert.

 

1. Zorg voor een schema
Het is onmogelijk om de hele dag even productief te zijn. Concentratie zakt nu eenmaal gedurende de dag weg. Werk daarom in blokken en verricht belangrijke of grote werkzaamheden eerst. Soms is een simpele to-do lijst al genoeg, maar een duidelijke planning werkt nog beter.


2. Doe alsof u naar kantoor gaat
Sta iedere dag op hetzelfde tijdstip op en houd uw normale ritme aan. Sla het ontbijt niet over. En ook al is het misschien verleidelijk om in relaxte kleding te blijven, door ‘normale’ kleding aan te trekken, stimuleert u uw productiviteit. Vergeet ook geen pauzes te nemen.
 

3. Creëer een goede werkplek
Een goede werkhouding is een must tijdens het thuiswerken. Grote kans dat u geen echte thuis werkplek heeft. Laat staan een ergonomische. Toch is het belangrijk dat u deze creëert. Voor uw productiviteit én gezondheid. Een ergonomische werkplek creëren kan ook voordelig, bijvoorbeeld door een second-life bureaustoel (https://www.eurodesk.nl/nw-17365-7-3769189/nieuws/thuiswerk_bureaustoel_second-life_vanaf_125-_en_gratis_geleverd.html?page=1)aan te schaffen.

4. Blijf in contact met collega’s
Samenwerken op afstand is met alle digitale tools van tegenwoordig gelukkig goed mogelijk. Spreek vaste belmomenten af met uw collega’s, bijvoorbeeld via Skype. Hierdoor blijft u bij elkaars werkzaamheden betrokken en worden projecten efficiënter uitgevoerd.

 

Ergonomische thuiswerkplek

Een goede werkplek is de basis voor uw productiviteit. Benieuwd wat Eurodesk hierin voor u kan betekenen? Neem gerust contact (https://www.eurodesk.nl/pg-17365-7-21236/pagina/contactgegevens.html) met ons op.

06 thuiswerken blog 06 thuiswerken blog