Zo maakt u uw kantoor coronaproof

Hoe zit het met de hygiëne op uw kantoor? Het coronavirus vraagt om het treffen van verschillende maatregelen. Flexplekken en de daarbij horende gedeelde telefoons en toetsenborden vormen een risico. Hetzelfde geldt voor de deurklinken en koffieautomaten die door iedereen worden gebruikt. Eurodesk helpt u graag bij het creëren van een coronaproof kantoor.

 

Hygiëne op kantoor
Wist u dat een werkplek 400 keer meer bacteriën kan bevatten dan een wc-bril? Uit onderzoek van printerverkoper Printerland blijkt dat de volgende plekken het belangrijkst zijn om goed schoon te houden: de bureaustoelen (21.000 bacteriën per vierkante inch), bureaus, computers (20.961 bacteriën per vierkante inch), toetsenborden (3.295 bacteriën per vierkante inch), computermuis (1.676 bacteriën per vierkante inch) en kantoortelefoons (25.127 bacteriën per vierkante inch). Door deze plekken regelmatig schoon te maken en te desinfecteren kan de verspreiding van virussen met 80 tot 90 procent verminderen.

Verantwoord werken ondanks coronavirus
Langzaamaan mogen we weer gedeeltelijk werken op kantoor. Maar we moeten rekening blijven houden met de beperkende maatregelen. Naast regelmatig schoonmaken, wordt geadviseerd om maximaal te ventileren zodat de lucht niet wordt hergebruikt. Vaste werkplekken zijn een must en medewerkers hebben meer ruimte nodig: 10m2 per persoon. Bij aaneengesloten werkplekken moeten preventieschermen worden geplaatst. Ook is routing binnen uw kantoor verstandig om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Door eenrichtingsverkeer te creëren voorkomt u dat medewerkers elkaar passeren in een te smal gangpad. Eurodesk kan u bij alle maatregelen helpen. Bekijk ons back to office plan hier (https://www.eurodesk.nl/pg-17365-7-131420/pagina/back_to_office_plan.html).

Werken uw medewerkers nog volledig thuis? Ook bij het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek (https://www.eurodesk.nl/nw-17365-7-3793748/nieuws/faciliteer_uw_medewerkers_of_kies_zelf_een_thuiswerkplek.html?page=1) kunnen we u helpen.

Veilige werkomgeving
Investeer in de gezondheid van uw medewerkers. Pas uw kantoorinrichting aan op corona en werk volgens de 1,5 meter richtlijnen. Eurodesk analyseert graag uw huidige kantoorsituatie en doet op basis daarvan een passend voorstel. Hierin staat o.a. de interne verhuizing, het installeren van preventieschermen en het creëren van routing. Neem direct contact (https://www.eurodesk.nl/pg-17365-7-21236/pagina/contactgegevens.html) op.

07 Coronaproof 07 Coronaproof