Op en rond de werkplek

Scheidingswanden

Tegenwoordig is er in elk kantoor wel een open kantoortuin te vinden. In deze grote, open ruimtes worden er veel harde materialen als beton en glas gebruikt. Dit kan een storende akoestiek opleveren. Een slechte akoestiek heeft een negatieve invloed op de productiviteit en gezondheid van werknemers.

Akoestiek bij de werkplek is de meest voorkomende oplossingen, deze past Eurodesk dan ook het meest toe. Maar op en rond de werkplek zijn er tal van oplossingen te bedenken qua formaat, materiaal en functionaliteit. Eurodesk kan u helpen bij het vinden van de juiste akoestische oplossing. Kom gerust langs in onze showroom.

 

Plafond en wanden

Akoestische oplossingen

Om het probleem van de galm in de ruimte aan te pakken, voert Eurodesk een geluidsmeting uit. Aan de hand van dit onderzoek wordt bepaald in welk gebied van de geluidsgolven het probleem zit. Soms maken relatief kleine maatregelen, zoals het plaatsen van akoestische panelen al een groot verschil. In andere gevallen is een combinatie van maatregelen nodig voor de juiste akoestiek. Zoals het aanbrengen van akoestische plafonds en vloeren. In alle markten van akoestiek is Eurodesk thuis en is de nodige ervaring opgedaan de afgelopen jaren, daarom weten de experts van Eurodesk als geen ander de klant op de juiste manier te adviseren.

Bekijk onze

Producten & merken

Hangend en verlicht

Pet Felt

Naast de akoestiek bij de werkplek, de plafonds en wanden is een hangende toepassing vaak een fraaie toevoeging aan een ruimte. Één ding wat altijd benodigd is in iedere ruimte is de juiste verlichting. Door dit te combineren met akoestisch materiaal is de verlichting en akoestiek in één product toegepast. Dit soort verlichting is er in allerlei verschillende kleuren en formaten zodat dit in iedere ruimte toegepast en afgestemd kan worden.

Als afscheiding kunnen ook hangende panelen toegepast worden, dit heeft als voordelen dat een ruimte op een luchtige manier wordt verdeeld en de akoestiek hierdoor verbeterd.

Ssssst!

Wat is geluidsabsorptie?

Geluidsabsorptie is het omzetten van geluidsenergie in warmte. Het geluid verdwijnt dan in het materiaal. De geluidsgolven (geluidsdruk) vervormen het materiaal, wat energie kost. Afhankelijk van het soort materiaal zal de energie gedeeltelijk worden teruggegeven in de vorm van weergekaatst geluid. De energie die niet teruggegeven wordt, wordt in de vorm van warmte in het materiaal opgeslagen. Schematisch is dit weergegeven als een massa veer systeem met demping. De mate van demping bepaalt de mate van geluidabsorptie.

Vele oplossingen zijn er inmiddels beschikbaar. Wat is akoestiek? Wat is geluidsabsorptie? Er moet een onderscheid hierin gemaakt worden. Vele onderdelen in een kantoor zijn geluidsabsorberend. Er is echter wel degelijk een verschil tussen geluidsabsorptie voor hoge en lage tonen. Wilt u advies op het gebied van akoestiek in een werkomgeving?

Sfeervolle akoestische oplossing

Uitgelicht

Een mooie sfeervolle oplossing voor uw akoestisch probleem, dat kan. Met deze hangende oplossing die eenvoudig aan het bandraster van uw systeemplafond geklikt kan worden is het 3 in 1. Het ziet er gezellig en leuk uit, door het plaatsen van absorberende panelen bovenop het raster kan het geluid geabsorbeerd worden en als laatste is er ook de mogelijkheid om er verlichting doorheen te laten komen.