Creëer uw ideale inrichting voor het thuiswerken

Terwijl veel mensen alweer op hun oude, vertrouwde plekje op kantoor zitten, zijn er ook nog genoeg mensen die thuiswerken. Eerder hebben wij tips gegeven hoe u zo effectief mogelijk thuis kunt werken. In deze blog geven wij u informatie wat kleur, verlichting en inrichting van uw werkruimte thuis kan betekenen voor uw productiviteit.

Creëer een gezonde werkomgeving
Mede door het juiste, ergonomisch meubilair zorgt u voor een gezonde werkomgeving. Vergeet hierbij het standaard kantoormeubilair en de standaard inrichting: kies voor de inrichting die bij u past. Toch zijn er twee dingen om rekening mee te houden om uw productiviteit optimaal te houden.

Kleur en inrichting
Zonder dat u het doorheeft, maken kleur, vorm en meubilair een bepaald gevoel los in uw hersenen. Laten we beginnen bij kleur. Waar wit een ruimte groter kan laten lijken, zorgt veel kleur weer voor minder stress. Kies daarom voor veel kleurrijke accessoires aan de muur bij een witte basis. Kies kleuren die bij u en bij elkaar passen. Op internet kunt u bekijken welk gevoel er ontstaat bij welke kleur.

Ook het design van uw meubilair en de inrichting van de ruimte heeft effect op de productiviteit en concentratie tijdens het werken. Een kamer waar een loungebank staat, geeft een heel ontspannen sfeer, waardoor u mogelijk extra geconcentreerd werkt.

Maar misschien werkt u juist prettiger in een strak ingerichte ruimte met moderne bureaustoelen.

De volgende elementen dragen ook bij aan een productieve werkomgeving:

– Ronde vormen en lijnen wekken meer positieve reacties op dan scherpe hoeken of rechte lijnen. Hang meer ronde accessoires op, zoals fotolijstjes.

– Een goede lichtinval doet wonderen. Plaats uw bureau haaks op het raam. Zo voorkomt u lichtinval op uw beeldscherm en raakt u ook niet verblind.

– Uit onderzoek blijkt dat natuur goed is voor concentratie en creativiteit. Zet meer planten in uw ‘thuiswerkkantoor’ en profiteer van deze natuurlijke energieboost.

Houding en meubilair
Een goede houding tijdens het werken is ontzettend belangrijk. Uw stoel, bureau en computerscherm moeten goed zijn ingesteld om rugklachten te voorkomen. Er zijn bureaus die in hoogte verstelbaar zijn, bureaustoelen die optimaal op uw houding in te stellen zijn en schermen die op de juiste hoogte aan een monitorarm worden bevestigd. Eurodesk geeft u graag persoonlijk advies bij het kiezen van het juiste meubilair. Zo kunt u geïnspireerd, klachtenvrij en gezond werken.